Perník a jeho výroba

 
 
Úvod > Perník a jeho výroba
 
 
 

Perník a jeho výroba

Slovensko má dlouhou tradici ve výrobě perníků a medovníků.
Každý jeden recept je něčím jiný a zajímavý.
Právě tento je výjimečný tím, že perník je dlouho měkký a vláčný.
Naše výroba má přesný postup, který nesmí být porušen.
Převážná většina procesů je ruční práce našich šikovných žen.


  • Hnětení

  • Dobře vypracované těsto, plné chutných ingrediencí,
    je duší našeho perníku.

  • Příprava těsta


  • Vykrajování

  • Odstát a vyválené těsto je následně ručně vykrajované.

  • Pečení

  • Přesný čas a teplota jsou základem chutného výsledku.

  • Natírání

  • Po vychladnutí upečených perníků je třeba je ručně natřít, na co se využívají čistě přírodní suroviny.

  • Zdobení

  • Asi nejtěžší, ovšem nejkreativnější částí, je právě zdobení. Jelikož jde o čistě ruční zdobení, můžeme říci, že každý náš zdobený perník je unikát.
     

  • Balení

  • posledním krokem a zároveň velmi důležitým je balení. Většina produktů je balena ručně, aby se předešlo poškození a samozřejmě kvůli vzhledu.
     
  • Však, který stroj krásnější balí jako naše dívky?