Nejlepší perníková bábovka

 
 
Úvod > Recepty > Nejlepší perníková bábovka
 

Nejlepší perníková bábovka

Pokud máte rádi perníky i bábovku, tato kombinace se vám zlíbí. Recept pochází od babičky naší zakladatelky Marty Slosarčíkovej.

Ingredience (do dvou bábovkové formy, horní průměr 25cm):

36 dkg moučkového cukru

36 dkg polohrubé mouky

6 vajec

1 kypřícího prášku

1 dcl oleje

1 dcl rozpuštěného másla

2 dcl vlažné vody

2,5 dkg perníkového koření

sušené ovoce podle chuti předem namočené ve vodě

(my jsme dali sušené švestky)

Postup:

       Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 ° C a vymažeme formu máslem.

       Oddělíme žloutky od bílků. Přibližně 25 dkg cukru vyšleháme s oddělenými žloutky. Bílky vyšleháme a až potom k nim přidáme zbytek cukru. Smícháme vyšlehané bílky se žloutky. Pozor: dáváme bílky do žloutku.

       Mouku smícháme spolu s práškem do pečiva a přidáme do bílek se žloutky. Na konec přidáme perníkové koření a na drobno nakrájené sušené ovoce.

Dáme péct do předem vyhřáté trouby na přibližně 40 minut.

 

Přejeme dobrou chuť.

Tip: Do těsta přidejte i najemno nastrouhané ořechy. My jsme je zapomněli koupit;)

 
 
 
Sezónní nabídka