Jablko v perníkovej bundičce

 
 
Úvod > Recepty > Jablko v perníkové bundičce > Jablko v perníkovej bundičce
 

Jablko v perníkovej bundičce

Tento recept je vhodný na zpříjemnění dlouhých zimních večerů, kdy nás slunce opouští o něco dříve. Obsahuje skořici, která se v chladných měsících doporučuje konzumovat více na zvýšení imunity. Její hřejivý účinek a krásná vůně, v kombinaci s tímto chutným pokrmem Vás jistě dobře naladí.

 


Ingredience
• 2 jablíčka
• 1 vajíčko
• Nastrouhaný tvrdý perník 50g
• Mletá skořice - 1 čajová lžička
• Kokosový olej příp. jiný na smažení

 

 


Postup:


         Oloupeme si jablíčka, odstraníme střed a nakrájíme na tenké plátky. Připravíme si dvě misky na obalování. Do jedné dáme nastrouhaný perník smíchaný se skořicí a do druhé vajíčko. Postupně obalíme plátky jablek v perníku, vajíčku a na konec opět v perníku.


         Obalené jablíčka hned smažíme. My jsme použili kokosový olej, který je zdravější, avšak použít můžete také slunečnicový olej nebo máslo. Doporučujeme smažit na mírném ohni, aby plátky stihli změknout a nepřipálili se.


         Po upražení můžeme podávat posypané moučkovým cukrem a skořicí. Pro ty méně zimomřivé je k tomu dobrou kombinací i vanilková zmrzlina.

 

 
 
 
Sezónní nabídka